Proefrit op een BMW motorfiets naar keuze! Bekijken
€50 RUSH Cadeaubon bij nieuw lidmaatschap Bekijken
10% Korting op gehele assortiment + gratis verzending Bekijken
Lid worden

Nieuws

min

WorldSBK op TT Assen

WorldSBK op TT Assen

Afgelopen weekend stond het TT Circuit Assen volledig in het teken van de WorldSBK. Gedurende het hele weekend hebben deze getalenteerde motorrijders gestreden, niet alleen met hun rivalen, maar ook met het wisselvallige Nederlandse weer. Naast de WorldSBK waren ook de 300cc- en sportbikeraces die we konden volgen en die voor spectaculaire momenten hebben gezorgd.

The Full Experience

Toeschouwers konden gedurende het hele weekend genieten van de sfeer op de fanzone en met een VIP-kaart zelfs toegang krijgen tot de hospitality van de WorldSBK. Wat dit evenement zo bijzonder maakt, is dat je overal mag komen. Anders dan bij een MotoGP-race, waar extra kosten komen kijken om dicht bij de motorrijders te komen en echt onderdeel te zijn van het team. Biedt een kaartje voor de WorldSBK vrije toegang tot de paddock, fanzone, het podium en alle tribunes. Hier kun je foto’s maken met de rijders, soms zelfs een praatje maken en bij alle interviews en de prijsuitwijkingen aanwezig zijn. Ook zijn er op de fanzone stands met partners van de WSBK waar je allerlei dingen kunt ervaren en uitproberen. Ook is er een aparte ruimte waar alle motoren staan voor de controle na de races, zodat je ze van dichtbij kunt bewonderen. TT Assen heeft 1,2 kilometer aan tribunes dus door de vrije keuze waar je gaat zitten, kan je het circuit van allerlei verschillende kanten bewonderen.

WSBK motoren

Racedag

Zowel op zaterdag als op zondag stonden er races op het programma, waarbij toeschouwers alle rijders in actie konden zien. Wij waren aanwezig op zondag en hebben daarmee het spektakel van zaterdag gemist. Op zaterdag was de baan deels nat en deels droog, wat voor veel actie zorgde omdat sommige rijders op slicks reden en anderen op intermediates. Dit leidde tot spannende gevechten, waarbij Ducati op plek 1 en 3 eindigde en BMW op plek 2. De sprint race voor pole position op zondag ochtend was dan weer een ander verhaal, Ducati eindigde op plaats 1 en 2 en dit keer was het Alex Lowes van het KRT racing team welke op de derde plaats eindigde.

Op zondag was het weer gelukkig minder wisselvallig dan op zaterdag. Hoewel er dreiging was van regen tijdens race 2, viel er tijdens de race slechts wat lichte regen, maar dit was gelukkig geen reden tot paniek. Het was een uiterst spannende race, waarbij Ducati en BMW streden om de eerste plaats. De bekende WorldSBK-rijder Toprak wist de hele race spannend te houden door nek-aan-nek te gaan met Bautista. Hoewel ze gedurende de race meerdere keren van positie wisselden, slaagde Toprak erin om uiteindelijk de eerste plaats te veroveren. Op de tweede plek kwam Bautista en Yamaha-rijder Gardner pakte de derde plek. Ook Toprak’s Nederlandse collega BMW-rijder, Michael van der Mark, heeft meegestreden in het topveld van de WSBK en is als 9e geëindigd. Voor de gehele uitslag verwijzen we je graag door naar de WSBK website! Met BMW als onze officiële mobiliteitspartner vinden wij het geweldig om te zien dat BMW heeft gewonnen, en we willen hen dan ook van harte feliciteren met dit succesvolle weekend!

WSBK tt assen podium toprak winner

 

 

 

dodge WSBK
Terug naar overzicht

Stay up to date

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, acties en meer rondom 27rides? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!